cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Rosselló diu que el conveni hidràulic de 21.000 milions de Matas no existeix

L'acord amb l'Estat incloïa sa Costera i la desviació del torrent de Manacor

La Conselleria de Medi Ambient va denunciar ahir la inexistència d'un conveni de quatre anys (1999-2002) firmat suposadament pel Govern de Jaume Matas i Miquel Ramis amb el Govern central, perquè l'Administració central finançàs obres hidràuliques a les Illes Balears per un valor de 21.119 milions de pessetes. Entre aquestes obres figuraven cinc mil milions per a les obres de sa Costera i 833 milions per a la desviació del torrent de Manacor, entre altres molts projectes. No obstant això, la Conselleria va precisar que alguns d'aquests projectes s'estan executant en part, encara que a través dels pressuposts anuals i no a través d'un suposat conveni.

Margalida Rosselló explicà que «el conveni que va ser anunciat per l'anterior president popular no era tal», ja que en el ministeri que dirigeix Isabel Tocino no en tenien constància. A més, el Govern central va assegurar que no tenia intenció de moment de firmar el conveni de cooperació en matèria hidràulica amb el Govern balear, perquè «ens trobam en època preelectoral». Rosselló lamentà que tots aquest projectes quedaran ara «aturats, com a mínim fins després de les eleccions, que se celebraran en el mes de maig». També afimà que «els arguments «electorals no eren una raó de prou envergadura per no dur endavant aquest conveni».

D'altra banda, el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, va denunciar que el pressupost que l'Estat destini per a l'any que ve, a Balears, en recursos hídrics, quedarà reduït a 1.270 milions, enfront dels 5.161 milions d'enguany. Per a Rodríguez això es pot interpretar «com un càstic polític respecte a un problema de previsió a llarg termini», en referència al fet que el Govern d'Aznar és del PP. Amb aquests pressuposts, el finançament de les obres d'interès general que es duguin a terme és «clarament insuficients», lamenta Rodríguez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris