muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

EU-Els Verds demanarà la vida laboral dels treballadors de la Llonja

Volen que els empresaris demostrin que han creat 300 llocs de feina «completament legals»

El grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma vol que els empresaris de la Llonja els mostrin la fe de vida laboral dels treballadors dels establiments que regenten des del moment en què la zona es va declarar acústicament contaminada fins al dia d'avui.

Jordi López ja va fer aquesta reivindicació en la sessió plenària de dimecres. Segons López, «un dels principals arguments que empren els empresaris és que si s'avança l'horari de tancament es juga amb el lloc de feina de tres-centes persones, fet que creim que és fals». López assegurà que «en aquests bars hi ha condicions de gran precarietat laboral. La gent que fa feina a la Llonja cobra moltes de vegades en doblers negres al final de la nit, treballa quan els empresaris volen i en la majoria dels casos no tenen contractes laborals. Per tant, no perillen tres-cents llocs de feina, ja que aquests llocs de feina mai no hi han estat. Si ells continuen entestats a defensar aquest argument, el que han de fer és aportar proves que hi ha tres-centes persones treballant de manera completament legal als bars de la Llonja. Per això demanam que aportin proves com la fe de vida laboral o els contractes d'aquests treballadors».

Amb aquesta iniciativa, Esquerra Unida-Els Verds vol obrir una nova via a la discussió sobre la problemàtica de la Llonja, fins ara centrada tan sols en l'incompliment de les normatives acústiques. L'extensió de les suposades il·legalitats empresarials cap al sector del mercat laboral pot fer prendre un nou rumb a la discussió sobre la Llonja. El grup d'Esquerra Unida-Els Verds ha defensat des del començament de la nova legislatura el fet que «el dret al descans és prevalent sobre l'empresarial» i han demanat en repetides ocasions que es perllongui la ZAC sense haver de fer nous mesuratges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris