algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Cort vol que la moratòria de superfícies comercials no tengui efecte retroactiu

També demana al Govern que alguns negocis no pateixin la limitació dels 700 metres

91274

L'Ajuntament vol que els concessionaris de cotxes tenguin més espai.

L'Ajuntament de Palma demanarà al Govern de les Illes Balears que la moratòria sobre superfícies comercials s'apliqui de manera diferenciada segons els usos a què es destinin els locals comercials. La mesura transitòria "fins que el Govern aprovi la revisió del Pla sectorial d'equipaments comercials" va sortir publicada el 30 d'octubre al Butlletí Oficial de les Illes Balears i preveu que a partir d'ara totes les superfícies comercials que es vulguin construir a Palma hauran de tenir menys de 700 metres quadrats destinats a la venda al públic.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, «el Govern ha d'entendre que per a determinats negocis, 700 metres és molt poc espai. Per als supermercats és una limitació adient, però una botiga de mobles o de venda d'automòbils, es veu molt limitada amb aquesta mesura». Així mateix, Cort demanarà que la mesura del Govern no tengui caràcter retroactiu. La retroactivitat de la mesura afectarà trenta establiments que des de principi d'any tenen demanades les llicències. Si les al·legacions de Cort són acceptades pel Govern, aquests comerços podran instal·lar-se a Palma. Tretze de les botigues són supermercats.

Vidal també va explicar que «ara mateix acabam d'adaptar la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana al pla director que establia la limitació en els cinc mil metres quadrats. Tots aquests canvis de normatives estan creant una gran inseguretat jurídica i provoquen nombrosos endarreriments en la tramitació dels expedients. A més a més, es va dir que en cinc anys no hi hauria cap modificació i aquest termini de temps no ha passat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris