algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

L'Executiu estudia avui una proposta d'increment salarial per a funcionaris

Membres de la UNAC demanaren més centres assistencials al president Antich

El consell del Govern balear tractarà avui la possibilitat de revisar el sou del funcionariat per evitar la pèrdua del poder adquisitiu que suposarà l'acord signat entre el Ministeri i els sindicats CCOO i CSIF, del qual es derivà un increment salarial del 2 per cent per a l'any 2000 (0'6 punts per davall de les previsions de l'IPC). La proposta resultant serà debatuda a la mesa de negociació i pot ser presentada als Pressuposts balears com esmena parcial.

Així ho anunciaren ahir fonts dels sindicats STEI, USO, ANPE i STIB després de ser rebuts al Consolat pel director general de Presidència, Damià Cànoves, a qui exposaren la necessitat que la Comunitat Autònoma empri fons addicionals per tal d'incrementar la pujada estatal a un 2'6 per cent més, de manera que es recuperi parcialment el poder adquisitiu perdut des de 1990, estimat en un 16'3 per cent acumulat. En la forma actual, l'increment retributiu perjudica els sectors més febles del funcionariat: personal transferit, municipal i professorat concertat.

D'una altra banda, el president Antich rebé en audiència els representants de la Unió d'Associacions i Centres d'Assistència (UNAC); el seu secretari general, Joan Perera, demanà més inversions en infraestructures, prioritat per als discapacitats en els programes europeus de formació i inserció laboral, i que les transferències de Benestar Social als consells siguin ben dotades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris