algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Extradit el britànic que defraudà 360 milions de pessetes a Hisenda

No pagava els imposts del seu país dient que exportava alcohol a Mallorca

Michael Christopher N., de 49 anys, fou entregat ahir a les autoritats britàniques per la Policia Nacional de Palma, un any i mig després d'haver-lo detingut perquè amagà al Govern anglès uns 370 milions de pessetes en imposts. Així s'executava l'ordre internacional d'entrega del súbdit britànic dictada en el seu dia pel magistrat del comtat d'East Went d'aquell país.

El ciutadà anglès comercialitzava al seu país amb cervesa, whisky i altres begudes alcohòliques d'importació, que no havien estat pagades, tot per evadir els imposts del Govern britànic. Amb aquesta activitat fraudulenta el delinqüent s'embutxacava una bona pessigada de doblers. Teòricament aquestes begudes tenien com a destinació la nostra Illa, però en la pràctica mai no arribaren a Mallorca.

Michael Christopher N. fou detingut a Palma el 29 de juny de l'any passat pel grup de delinqüència internacional del Cos Nacional de Policia de Palma. Fins a la prefectura superior de Policia de les Balears havia arribat una ordre internacional de recerca i captura de l'home, des de l'Interpol.

Un any i mig després de la seva detenció, l'ordre d'entrega s'ha portat a terme i el delinqüent ja és en mans de les autoritats del seu país. Aquestes consideren que l'extradit és la mà executora de l'operació fraudulenta amb begudes alcohòliques que es dugué a terme al llarg de l'any 96 al seu país, i que aconseguí evadir un milió vuit-centes mil lliures, que és l'equivalent als 370 milions de pessetes esmentats. Precisament relacionats amb aquesta mateixa operació foren detinguts a la Gran Bretanya l'abril de l'any 98 tretze persones, implicades en el frau de la comercialització de begudes alcohòliques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris