algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'hotel Sa Talaia pretén il·luminar tot el penya-segat dels Cingles

L'arquitecte bretó Yann Kersale va fer una demostració de l'ambiciós projecte

L'hotel de gran luxe de Sa Talaia, l'obra del qual encara es torbarà dos anys més a ser completament conclosa, ha encomanat un ambiciós projecte d'enllumenat a l'especialista bretó Yann Kersale. El projecte inclou, com una de les seves característiques més espectaculars, l'enllumenat de tot el penya-segat del camí dels Cingles, sobre el qual s'ubica l'hotel, amb un avantguardista sistema que anirà connectat a uns sensors situats a vorera de mar i que, segons l'estat de la mar, canviaran harmònicament la il·luminació dels roquissars.

Dimecres a la nit Yan Kersale va fer una demostració del que serà l'enllumenat del complex hoteler, que també tendra «pinzellades» de llum de diferents colors sobre les pedres de l'edifici i sobre gran part de la vegetació de les zones enjardinades.

El recentment nomenat director general dels establiments hotelers sollerics del magnat alemany Klaus Plönzke, el també bretó Gildas Renaux, explicà als mitjans de comunicació que «Sa Talaia pretén ser un hotel com mai no s'ha vist fins ara a Mallorca, que tot i estendre's més de 600 metres lineals sobre els penya-segats estarà totalment integrat dins el paisatge solleric i pintat amb llums càlides visibles des del Port, que convidin a pujar i a gaudir de les instal·lacions, entre les quals hi haurà fins a tres restaurants oberts a tot el públic».

Renaux assegurà que el projectista de l'enllumenat, el seu compatriota Kersale, ha executat projectes d'envergadura mundial entre els quals destaca per la seva espectacularitat l'enllumenat de la badia de Hong Kong el dia de traspàs del protectorat a la República Popular de la Xina. El projecte de Kersale es basa en la utilització de la llum rasant amb la utilització d'alta tecnologia a base de fibres òptiques i, de moment, es fan només les primeres proves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris