cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Nájera no ha demanat des del 1995 cap permís per construir a Son Font

La batlessa justifica la legalitat amb «autoritzacions prèvies» de fa dotze anys

L'Ajuntament de Calvià comandat per Margarita Nájera no ha demanat al Consell Insular de Mallorca cap aprovació de llicència ni ha presentat cap documentació respecte de les construccions de luxe en sòl rústic de Son Font des del 1995. Per tant, totes les edificacions realitzades des d'aquella data s'han fet d'esquena a la institució supramunicipal, precisament en el moment en què passà a ser governada pel Pacte de Progrés.

Així, Nájera ocultà al CIM el que passava a Son Font, convertit en un «nou Son Vida» no controlat mentre el centre esquerra intentava frenar l'expansió urbanística arreu de Mallorca. Son Font ha passat per sobre de les pròpies normes del CIM i de la Llei de sòl rústic (1997), de les Directrius del Territori (1998) i de la recent moratòria urbanística del Govern Antich.

Els assessors de Nájera presentaren ahir un document en el qual basen «la legalitat» de Son Font en una autorització prèvia per a la construcció d'habitatges unifamiliars signada el 1987 pel conseller i aleshores president de la Comissió d'Urbanisme, Jeroni Sáiz, que va permetre «almanco 77 expedients o projectes» en aquest sòl rústic. Aquesta autorització prèvia s'ha fet servir per concedir llicències de cases de luxe fins al 1998. Algunes d'elles encara no s'han començat a construir.

Finalment, la darrera gestió de l'Ajutament davant instàncies superiors es realitzà el 1994 (ara fa un lustre) davant el conseller d'Ordenació del Territori i president de la Comissió d'Urbanisme, Bartomeu Reus. Li feren la consulta sobre si a Son Font era aplicable la nova que impedia construir en rústic a parcel·les de menys de 7.000 metres. A l'informe, Reus contestà que aquesta norma no era aplicable a Son Font, on bona part de les parcel·les són més petites. Per cert, que en aquest informe el promotor de la urbanització i exregidor Carles Alabern Montis declarà que «es troba edificada en més d'un 60 per cent», afirmació sorprenent ja que, avui dia, i després del boom de cases de luxe allà edificades, segons el PP no s'arriba al 60 per cent i segons els najeristes podria arribar al 64 per cent si se sumen els xalets actualment en construcció i les llicències ja concedides encara que les obres no hagin començat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris