algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El Parlament investigarà els contractes laborals de l'Ibatur «dels darrers anys»

El Govern d'Antich fa front així a les acusacions de «favoritisme» fetes pel PP

El Govern balear proposarà al Parlament autonòmic la creació d'una comissió d'investigació per aclarir «tot el procés de contractacions» que s'ha fet a l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) «en els darrers anys», segons va explicar ahir Francesc Antich. El president va respondre amb aquesta mesura tan sols vint-i-quatre hores després que la diputada del PP, Maria Cabrer, acusàs públicament el Govern de contractar de manera «irregular» tres persones en aquest organisme públic.

Antich, que va comparèixer en una roda de premsa convocada ahir mateix amb aquest motiu, va dir que el PP «llança greus acusacions que són infundades i malèvoles, fetes per gent avesada al favoritisme». Amb la creació d'una comissió d'investigació que examini «tot el procés de contractacions de l'Ibatur en els últims anys», Antich accedeix a una petició del conseller de Turisme, Celestí Alomar, centre de totes les acusacions del PP.

La comissió d'investigació tindrà, segons el president autonòmic, dos àmbits d'acció: «Aclarir, respecte de nosaltres mateixos, que el procés de concurs públic ha estat escrupolós» i aclarir els vint contractes fets en l'època de poder del PP. «El Govern farà l'esforç perquè desapareguin les ombres de dubte» que el PP ha posat sobre el concurs públic.

Tot i que resulta poc «habitual» l'opció d'una comissió d'investigació política, Antich vol fer amb aquest gest la «primera passa» cap a la nova manera de governar promesa de manera reiterada pel president. «És una prova pel Govern, però també per l'oposició», va afegir en relació amb això el mandatari illenc.

Els percentatges entre persones públiques contractades mitjançant concurs públic a l'Ibatur juguen a favor de l'actual Govern. I això va ser aprofitat pel president quan va dir que de les vint persones contractades només tres ho havien estat mitjançant aquest mètode. «Ara, n'hi ha quatre de quatre», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris