algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El primer edifici d'alta tecnologia del ParcBIT tindrà un cost de 250 milions

L'Executiu vendrà els mòduls d'oficina, acabats a la fi del 2000, a entre 8 i 10 milions

El primer edifici d'innovació i alta tecnologia del parc tecnològic de Mallorca ParcBIT tindrà un cost de 250 milions de pessetes i serà operatiu a les acaballes de l'any 2000, segons informà la consellera d'Innovació i Tecnologia, Misericòrdia Ramon.

L'immoble d'oficines, dissenyat per l'arquitecte Jaime Sicilia, tindrà una extensió de 2.500 m2, constarà de 3 plantes, d'uns 500/600 m2 cadascuna. Cada planta tindrà entre 12 i 13 mòduls d'oficines, d'una superfície d'entre 50 i 60 m2, que l'Executiu balear els vendrà a empreses privades per un valor que oscil·larà entre 8 i 10 milions. Les obres de la nova construcció s'inciaran el pròxim gener, un cop el Consell de Govern de divendres doni el seu vistiplau, i es preveu que les empreses puguin treballar en ell a finals del 2000.

L'edifici és destinat a empreses que no tenen capacitat o necessitat d'instal·lar-se de manera independent a un immoble o parcel·les aïllades del ParcBIT. El seu disseny es caracteritza per la combinació d'elements de la tradició mediterrània amb altres innovadors com a bioclimatisme, sostenibilitat i modernitat. Unes 25 empreses estan interessades a obtenir mòduls de l'edifici d'oficines. Ramon apuntà que devers una dotzena «insisteixen constantment» per adquirir espai, mentre que la resta tan sols demana informació. Els tipus d'empreses contactades abracen des de grans companyies fins a Pime de dos persones. La consellera informà que un gran grup hoteler de les Balears vol instal·lar-se en aquest immoble.

A banda d'això, la consellera Ramon anuncià que el Govern invertirà el pròxim any 2.000 milions en el ParcBIT. Aquesta despesa serà coberta, per un costat, amb els ingressos procedents de la venda dels mòduls d'oficines del nou edifici i de terrenys "800 milions", i per l'altre, amb subvencions de la Unió Europea "800 milions més. La resta del deute es finançarà per via pública i a través de l'endeudament de la societat ParcBIT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris