algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

La UNED vol convenis amb la UIB per dur la cultura de les Illes a l'estranger

El rector Montalvo inaugurà ahir el curs acadèmic a Palma, amb Antich i Fageda

El rector de la UNED, Jaime Montalvo, inaugurà ahir a Palma el nou curs i un nou edifici per al seu centre associat; l'acte cobra una significació especial si es té en compte que les matrícules de la Universitat a Distància han pujat un 10 per cent aquest curs, i arriben als 3.250 alumnes, bona part dels quals cerquen la llicenciatura en informàtica. La xifra és significativa si consideram els 14.000 alumnes que cursen estudis a la Universitat de les Illes, i encara més si pensam en els devers 1.800 alumnes de la UIB que segueixen estudis no presencials mitjançant els programes de Campus Extens.

L'explicació d'aquest fet, segons el rector d'UNED, s'ha de cercar en la natura mateixa dels estudis a distància: «Es tracta d'un model educatiu diferent, amb un professorat capacitat per a aquest sistema docent i la tecnologia necessària per permetre seguir els estudis», de manera que el tractament que es dóna a les matèries és diferent del que pugui oferir la universitat presencial amb sistemes de telemàtica. «La universitat presencial forma novel·listes; nosaltres hem de formar guionistes», descriu metafòricament Montalvo aquestes diferències.

Això no obstant, Montalvo afirmà ahir la seva voluntat de millorar les relacions entre la UIB i la UNED, tot i que les definí com «molt bones i cordials», i digué que esperava «programes de col·laboració» amb el rector illenc Llorenç Huguet, a qui elogià; més concretament, el rector Montalvo espera un conveni per «desenvolupar materials educatius fonamentals per dur la cultura (de les Illes) a l'exterior», no només de l'Arxipèlag, sinó d'Espanya, atès que la UNED té una representació àmplia a Amèrica llatina i diversos indrets europeus. En aquest sentit, Montalvo explicà que al llarg del dia d'avui té previstes diferents reunions amb alts càrrecs illencs per tal de facilitar diversos projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris