muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Medi Ambient es compromet a reparar els danys de les finques cremades d'Artà

L'Administració demanarà fons europeus per a la reforestació de la zona afectada

La Conselleria de Medi Ambient valorarà els danys materials de cada una de les finques afectades per l'incendi d'Artà i demanarà doblers per la reforestació de la zona a través de fons europeus. La Conselleria, amb la participació de l'ajuntament d'Artà, es va comprometre a arreglar els danys materials ocasionats pel foc com pugui ser els tancament de les finques.

Per aquest motiu, el tècnics de la Conselleria visitaran les cinc finques cremades per analitzar les necessitats específiques de cada finca. Així ho va manifestar ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló (Els Verds), després de reunir-se amb els propietaris afectats.

Rosselló, que va fer una valoració «molt positiva» de la reunió, va oferir tota una sèrie de propostes de consens als propietaris d'aquestes terres. Aquestes propostes van orientades, a més de les citades ajudes, a declarar Parc Natural la península d'Artà, reforestar la zona cremada, control de pastures, tancament de finques i control de cabres.

Pel que fa a la reforestació de la zona, Rosselló explica que s'estudia la sembra mitjançant mitjans aeris i la utilització de llavors de pins autòctons. En aquest sentit, la consellera declarà que «haurem de cercar llavors dels nostres pins a vivers de Girona ja que a Mallorca no hi cap viver que en conservi» en relació a la finca de Menut.

També es va parlar sobre el control de les pastures. Medi Ambient, juntament amb Agricultura, ha estudiat compensar amb pinso els propietaris de les finques «per tal que el ramat no vagi a pasturar a zones cremades». Rosselló explicà que per rebre les ajudes europees per la reforestació de les zones és important arribar a un consens entre pagesos i propietaris. «Això permetrà, per una banda, reconstruir una zona forestal i per una altra potenciar la ramaderia. D'aquesta manera tindrem activitat econòmica i conservació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris