muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Els alumnes de l'institut d'ESO es rebel·len contra el sistema disciplinari

Els mestres afirmen que hi ha un grup que actua amb una actitud pròxima al salvatgisme

Un grup d'alumnes de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Santanyí es vol rebel·lar contra les mesures disciplinàries que apliquen els professors d'aquest centre. Per aquest motiu, els alumnes varen iniciar una recollida de signatures per denunciar l'actitud dels professors i les han presentades davant el director del centre.

El col·lectiu d'estudiants anuncia mobilitzacions amb la finalitat de pressionar davant el professorat perquè canviï el seu sistema disciplinari. Des del grup de professors varen explicar que «es tracta d'uns 25 alumnes que mantenen una actitud que s'aproxima al salvatgisme». A l'institut de Santanyí els professors treuen targetes quan els alumnes s'han portat malament. La targeta groga és un avís, mentre que les blanques són amonestació i a les cinc ja és l'expulsió.

Des de la direcció del centre han confirmat que és cert que existeixen alumnes que han estat expulsats, en concret són quatre els que ho estan pel termini d'un mes, i un nombre més grosset d'estudiants estan expulsats per una setmana. Segons ha explicat el director de l'institut de Santanyí, Miquel Alemany, «això obeeix al fet que hi ha un grup d'alumnes que té una actitud quasi salvatge que és molt difícil de controlar i per aquest motiu hem posat el tema en mans de la comissió pedagògica».

Alemany ha assegurat que aquestes mesures «s'apliquen en altres centres de Mallorca», i especifica que «la majoria dels alumnes que alteren la convivència amb els altres provenen de famílies desestructurades». Alguns alumnes procedents del nucli costaner de Cala d'Or han manifestat que «no en sabem la raó, però els estudiants de Santanyí ens tenen mania. El que nosaltres pretenem és que els professors afluixin les seves mesures disciplinàries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris