algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

El pressupost municipal del 2000 puja un 73% i s'enfila fins als 2.600 milions

L'equip de govern popular preveu un endeutament de 700 milions per a inversions

Els pressuposts de l'Ajuntament d'Inca per al 2000 experimentaran un espectacular increment de prop del 73% respecte dels d'enguany i assoliran així ja una xifra propera als 2.600 milions de pessetes. Així ho indica l'esborrany redactat per l'equip de govern popular en el qual es preveu un fort endeutament de les arques municipals que podria arribar als 700 milions. Amb aquesta quantitat es pretén finançar el major pla d'inversions municipals desenvolupat en molts d'anys i que totalitzaria una despesa de 1.200 milions.

Segons ha explicat el primer tinent de batle, Tomeu Seguí, «l'any que ve s'executaran els projectes de major abast que inicialment s'havien de repartir durant tota la legislatura». El regidor basa aquesta urgència en el fet que si no es fan les obres enguany es poden deixar perdre importants subvencions. Aquest és el cas del pla Mirall, en què es preveu gastar quasi 700 milions en els diferents projectes, però que han d'estar adjudicats abans del 30 de maig si no es vol perdre la subvenció del 50% que dóna el Govern balear.

Entre les obres que es duran a terme destaca l'embelliment de carrers, que s'endú 300 milions. A més, es reformarà la plaça des Blanquer i la Llibertat i s'envestirà la creació del parc del Serralt de les Monges. També inclosa dins el pla Mirall es troba l'ansiada reforma de la plaça de Mallorca, on es construiran uns aparcaments i l'Ajuntament, després, hi durà a terme l'embelliment de tota la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris