algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El PP tem «un intent de consolidació de Son Font amb obres de darrera hora»

La gent de la batlessa assegura que un 64 per cent de la zona ja està urbanitzada

El PP tem que l'Ajuntament de Calvià acceleri les construccions de Son Font i així pugui dir que ja estan construïdes o s'estan construint dues terceres parts de la urbanització. D'aquesta manera, i per llei, quedaria consolidada i passaria a ser sòl urbà, multiplicant de manera espectacular el seu valor. De fet, els assessors de Nájera diuen que ja han aconseguit un 64 per cent de consolidació, amb la qual cosa consideren que ja han aconseguit els seus objectius. Però les seves dades no concorden amb les del PP.

Segons l'informe de Nájera, inicialment hi havia a Son Font 122 parcel·les, però actualment són 117. Segons Carles Delgado, regidor del PP, «el cadastre ens assenyala que n'hi ha 125. Però també hem detectat que n'han agrupat algunes». Aquesta dada és molt important perquè si s'arriba al 64 per cent de construcció el sòl es convertiria en urbà. Així, l'equip de Nájera explica que «actualment hi ha construïdes i habitades 59 cases». A més, n'hi ha nou en construcció, i d'altres cinc solars en els quals els propietaris no han començat les obres, encara que compten amb les corresponents llicències des del 1998. Els najeristes fan, doncs, els següents càlculs: 59 xalets fets, més 9 en edificació, més 5 amb llicència però sense haver començat les obres, més 2 zones verdes, arriben a les 75 parcel·les citades, un 64 per cent, suficient per a la consolidació.

Segons Delgado, «són 125 parcel·les. Per tant, no és suficient per a la consolidació. Però el més important és entendre que en els pròxims dies, si agrupen i duen material de construcció cap a Son Font, poden forçar el percentage. Però això, per a mi, és distorsionar les coses i enganyar». També recordà la legislació del Consell Insular, que ha d'aplicar la Llei de sòl rústic, que no permet edificar en parcel·les inferiors a 14.000 metres o amb parcel·les de 7.000 segregades abans del juliol de 1958. També recordà que la moratòria del Govern no permet edificar en parcel·les de menys de 14.000 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris