algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Matas qualifica de «compte a Suïssa» el pressupost del Govern per al 2000

El Pacte de Progrés denega al Parlament l'esmena total presentada pel PP

El Govern del Pacte de Progrés va desestimar ahir l'esmena a la totalitat al Projecte de Pressuposts Generals de la Comunitat de les Illes Balears per al 2000 presentada pel grup parlamentari del PP. Jaume Matas, portaveu parlamentari del PP, va qualificar d'«impresentables» uns comptes que no són sotmesos al control del Parlament balear i dels quals va dir que són un «compte a Suïssa».

El conseller d'Hisenda i artífex dels comptes del Govern, Joan Mesquida, va recordar en la seva presentació dels pressuposts del 2000 que és la «primera vegada en la història» del Parlament balear que un conseller d'Hisenda defensa un projecte pressupostari «elaborat per un executiu de centre-esquerra».

Mesquida va fer un repàs per uns comptes que afavoreixen les matèries d'Educació, Medi Ambient i les polítiques socials. «No creim en la falsa ortodòxia pressupostària que demonitza l'endeutament i volem començar a girar aquest procediment», va dir el conseller d'Hisenda.

Jaume Matas va resumir en tres els motius pels quals considera que els comptes del Govern balear són «impresentables». Els pressuposts progressistes aposten per un sector públic menys competitiu, menyspreen el control del Parlament i com que són de transició, no són els del Govern, segons Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris