algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Un ambiciós projecte permetrà rehabilitar Son Tugores

Les obres costaran quasi 150 milions, bona part dels quals es finançaran amb subvencions europees

El futur del vell casal de Son Tugores passa per convertir-se en un centre formatiu i en un casal de cultura. Així ho preveu el projecte de rehabilitació integral de l'immoble que va aprovar al darrer ple l'Ajuntament amb els vots favorables de l'equip de govern (PSM-PP) i l'abstenció dels socialistes.

La reforma acordada permetrà habilitar tota la primera planta com un espai destinat a la formació amb diferents aules multiusos així com alguns despatxos que servirien per a les tutories. La planta baixa es transformarà pròpiament dit en el centre cultural i s'hi ubicaran un bar, una biblioteca, i una sala multiusos per a actes culturals i exposicions. El projecte prioritzarà la restauració del casal com a centre formatiu i es deixarà per a una segona fase l'execució dels equipaments culturals.

Les obres suposaran una inversió que frega els 150 milions de pessetes i que es finançaran gràcies a una subvenció europea procedent de l'objectiu II, que només servirà per al centre formatiu. Les obres de les dependències que tenguin un vessant cultural i que pugen a 19 milions de pessetes hauran de ser assumides per l'Ajuntament, que cercarà ara vies alternatives de finançament.

L'Ajuntament ja ha encetat les passes per contractar l'obra aprovant un concurs que haurà d'adjudicar-se abans del 31 de desembre si no es vol perdre l'ajuda europea. El batle, Josep Gomila, va explicar que s'ha optat pel procediment de concurs en lloc de pel de subhasta perquè s'ha prioritzat la qualitat de l'obra per damunt del preu que s'ofereixi. De fet, l'Ajuntament pretén que les obres respectin el caràcter tradicional de la construcció i per aquest motiu es prefereix que la tasca la dugui a terme una empresa especialitzada. .

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris