muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El Govern proposa una unitat mòbil per atendre els indigents de la ciutat

Funcionarà durant la nit a l'hivern i estarà coordinada amb la Policia Local

La Conselleria de Benestar Social del Govern balear ha proposat al Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma la creació d'una unitat mòbil d'atenció nocturna als indigents. Segons explicà ahir la consellera Fernanda Caro, estaria atesa per un treballador social i un sanitari i la gestió dependria de Creu Roja.

Aquesta proposta es va fer ahir en la reunió mantinguda entre les tres administracions i les ONG Creu Roja, La Sapiència, Es Refugi i l'Associació Zaqueo dins el marc del Pla d'Emergència, activat després de la mort el passat cap de setmana d'un indigent a la capital balear.

La unitat mòbil estarà operativa tota la nit i part de la matinada (entre les 20.00 i les 3.00 hores) i la seva funció serà acompanyar les persones que no disposen d'un lloc on dormir als centres adequats. En el cas que els afectats es neguin a ser traslladats a residències, se'ls oferiran mantes, roba d'abric, menjar i beguda calenta, a més de les atencions sanitàries que necessitin.

Per obtenir la major efectivitat d'aquest servei, haurà que reactivar-se el protocol de coordinació entre la Policia Local i les institucions que treballen a l'àmbit de la marginalitat social. Segons els plans del Govern, Cort i CIM, es dotarà de més recursos a la Policia Local perquè desenvolupi les tasques de detecció i localització de persones en situació d'emergència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris