algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

«La misogínia actual és de baixa intensitat, subtil, subliminal i molt més difícil de combatre»

Esperança Bosch, Victòria Ferrer i Margalida Gili publiquen «Història de la misogínia»

«La misogínia ha evolucionat en el temps i ara és més subtil. És un sexisme soterrat i molt difícil de combatre», manifestà ahir Victòria Ferrer, autora juntament amb Esperança Bosch i Margalida Gili del llibre Història de la misogínia que ahir es va presentar públicament. Aquesta presentació coincideix amb l'organització, demà 25 de novembre, del Dia de l'eradicació de la violència contra les dones. Per això, el Lobby de Dones de Mallorca ha organitzat per avui una conferència que pronunciaran les autores d'aquesta obra al Centre Cultural de Sa Nostra.

El llibre constitueix una revisió de les creences ancestrals sobre la condició femenina i la suposada inferioritat física, moral i intel·lectual de la dona des de la perspectiva de la psicologia. Les tres autores són professores de Psicologia de la UIB. Victòria Ferrer explicà que una de les majors dificultats fou trobar una editorial, en aquest cas la catalana Anthropos, que coeditàs l'obra juntament amb la UIB. La idea va sorgir de múltiples treballs dirigits a la població universitària, públic en general i de recerca sobre el tema del gènere.

Història de la misogínia analitza diverses èpoques històriques des dels grecs fins a l'actualitat, per constatar en tot el recorregut que el fet de considerar la dóna com a ésser inferior és una constant al llarg del temps. El llibre es deté en l'anàlisi de la imatge de les dones en els règims totalitaris europeus del segle XX: nazisme, feixisme i, especialment, a l'Espanya de Franco. A més, també estudia des del punt de vista psicològic alguns aspectes que són conseqüència d'actituds misògines, com ara el llenguatge, les relacions de parella o el repartiment de les tasques domèstiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris