cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Un terç de la població de dret de Palma és nascuda a la Península

Són més de 108.000 persones que ocupen tota la geografia urbana del municipi

Més de 108.000 habitants de dret de Palma han nascut a la Península ibèrica. Aquesta xifra suposa un 33% sobre els 320.749 residents de la ciutat.

Així es desprèn de l'informe Dades per un diagnòstic social de la ciutat de Palma 1998, que ha elaborat la Unitat de Suport d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma, una eina que pretén servir per conèixer millor les zones amb més dificultats per planificar i detallar els criteris d'intervenció. Així mateix, també s'ha de constatar la presència de 8.282 estrangers residint al terme municipal, la qual cosa suposa un 2'58% de tots els habitants de dret de Palma.

A aquesta població d'origen peninsular s'han de sumar els seus descendents. Tot i que aquests comptabilitzen com a ciutadans, les característiques que presenten en la major part dels casos els assenyala com individus molt poc integrats en el si de la ciutat que habiten i amb poca sensibilitat envers els elements diferenciadors de Palma sobre la resta de les ciutats de l'Estat, com pugui ser l'aspecte lingüístic.

Segons els redactors de l'informe, «la ciutat ha tingut un ritme de creixement molt superior a la resta de l'Illa, la qual cosa ha implicat la superació de les planificacions existents, la degradació infraestructural i de serveis als barris de l'Eixample i la perifèria i una nova configuració social de la ciutat a causa dels moviments interns de població». «La mobilitat poblacional generada pel creixement de la ciutat va donar lloc des de finals dels anys 50 a l'assentament de col·lectius amb forta necessitat social a les antigues zones artesanals i marineres del centre antic i als habitatges de baixa qualitat d'algunes barriades de l'Eixample».

En molts de casos encara som deutors d'aquest ordenament poblacional, però el que es pot comprovar és que els peninsulars s'han estès des d'aquests nuclis de cap a tota la geografia urbana, en part intentant fugir de les malsanes condicions d'aquests espais, i en part perquè corresponen a altres onades immigratòries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris