algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La reforma de la Llei turística eliminarà les «cases de vacances»

La figura dels habitatges de vacances se suprimirà de l'oferta d'allotjament de les Balears mitjançant la primera modificació de la Llei general de turisme (LGT), aprovada la passada primavera per la majoria parlamentària del PP. Aquesta reforma anirà acompanyada de la derogació del decret a través del qual es regula la comercialització turística de les cases de vacances, segons va informar ahir fonts de la Conselleria de Turisme.

Divendres, en el decurs del Consell de Govern, s'aprovarà una modificació de l'LGT sobre els articles 15.1-Apartat c, 51, 52.1 i 52.2, aquells que fan referència en aquest tipus d'establiments. Un primer esborrany sobre la reforma de la figura de l'habitatge de vacances estarà enllestit a finals del pròxim mes del gener, «que es farà arribar al sector turístic perquè l'analitzin i el puguem discutir».

Segons les fonts consultades de Turisme, els objectius que es volen assolir amb aquesta reforma de l'LGT són «eliminar pressió urbanística tant en sòl urbà en zones consolidades, com també en sòl rústic»; a més d'«evitar l'increment de l'oferta d'allotjament turístic legal», ja que des de Turisme no s'acceptarà la reconversió de cases vacances en establiments hotelers, com fou el cas de l'hotel Mariant Park II, de 45 habitacions, però que inicialment era un conjunt d'habitatges d'ús vacacional, que la Conselleria de Turisme ha ordenat tancar i ha imposat una multa de deu milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris