algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Pérez Esquivel secunda la conferència internacional sobre els Grans Llacs

Viatjà a Palma per promocionar la candidatura de Carrero al Nobel de la Pau

El premi Nobel de la Pau de 1980, Adolfo Pérez Esquivel, viatjà ahir a Palma per secundar la candidatura de Juan Carrero Saralegui a aquest guardó per a l'any 2000 per la seva tasca en els Grans Llacs africans. Pérez Esquivel, juntament amb el comitè organitzador de Carrero, fou rebut ahir per totes les instàncies polítiques de la Comunitat Autònoma: Govern, Parlament, CIM i també pel Bisbat.

Pérez Esquivel manifestà que la situació que es viu als Grans Llacs continua vigent perquè necessita solucions. En aquest sentit, el Nobel de la Pau donà el suport a la proposta del Bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, d'organitzar una conferència internacional promoguda per l'ONU per tal de solucionar el conflicte que pateix des de fa anys aquesta zona africana. Pérez Esquivel qualificà Juan Carrero com «el portaveu» dels afectats per les matances entre hutus i tutsis, les dues ètnies que estan contínuament en guerra i han provocat milers de morts.

Bernat Vicenç, portaveu del Comitè Nobel de la Pau 2000 per Juan Carrero, indicà que l'estada a Mallorca d'Adolfo Pérez Esquivel obeïa a la formalització de la candidatura tal com estableix l'Academia sueca. El primer requisit és que qualsevol candidat sigui presentat per un antic guardonat, tràmit que haurà d'estar resolt abans del proper 31 de gener.

Pérez Esquivel considerà que l'obtenció del Nobel de la Pau en aquest cas promouria una conscienciació internacional sobre el conflicte. «Així va succeir amb Irlanda, Sud-àfrica i Polònia, perquè obre la possibilitat de trobar solucions». Per Pérez Esquivel, aquest premi «és molt important perquè és un instrument dels pobles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris