cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

L'equip de govern del CIM no troba l'expedient urbanístic de Son Font

Lacy diu que ara és «impossible» la requalificació dels terrenys rústics en urbans

La Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell de Mallorca no té en les seves dependències cap expedient que reguli la situació dels terrenys de Son Font, lloc on el consistori de Nájera ha aprovat mitjançant la revisió del PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) una macrourbanització de luxe que es distribuirà en una superfície de 755.000 metres quadrats. Precisament, fonts de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Calvià asseguren ahir que el 1983 la Comissió Provincial d'Urbanisme, presidida per l'aleshores conseller Jeroni Sáiz, declarà Son Font «Àrea d'Interès Social i d'Utilitat Pública». Per tant, aquest expedient hauria d'estar en mans de la institució insular des que assumí totes les competències en matèria urbanística.

Segons explicà el president de la CIU, Rafel de Lacy (UM), la institució no posseeix «que jo sàpiga, cap expedient dels terrenys de Son Font, ni de l'actual planejament ni de cap dels que hagin estat redactats anteriorment».

Aquesta circumstància resulta certament estranya, ja que a partir de la redacció de la Llei de «huertos familiares», que va ser signada pel dictador Francisco Franco l'any 1974, el polígon calvianer va ser sotmès a «una parcel·lació per a usos agrícoles».

Això implica que hi hauria d'haver algun tipus de document que justificàs aquest procés, i més encara tenint en compte que en anys successius s'ha anat modificant el reglament que afectava aquest terreny, cosa que ha provocat les consegüents modificacions d'expedient. El parador dels documents és ara mateix desconegut, però hi ha constància que aquests han d'existir per força.

De Lacy, en una entrevista concedida ahir a Diari de Balears, explicà en línies generals la problemàtica que han suscitat les presumptes il·legalitats i actuacions irregulars en la urbanització abans ressenyada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris