algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

La nova 'Policia 2000' s'acostarà al ciutadà descentralizant-se per barris

El projecte que «millorarà la seguretat ciutadana» fou presentat per Juan Cotino

Juan Cotino, director general del Cos Nacional de Policia, posà en marxa ahir el projecte Policia 2000 a Palma amb la finalitat clara «d'acostar la Policia a la ciutat, descentralitzant el cos, per disminuir la criminalitat i incrementar la seguretat entre els ciutadans».

El nou projecte suposa una reestructuració completa de la infraestructura del cos. A la brigada provincial desapareixeran grups com atracaments, robatoris o delinqüència internacional. Es produirà una divisió en tres grans unitats: Unitat de Drogues i Crim Organitzat, Unitat de Delinqüència especialitzada i Violenta i Unitat de Coordinació i Suport Tècnic. Per Cotino, el més important serà «l'ampliació de la Policia de proximitat a totes les barriades. Aquest departament es posà en marxa fa dos anys a Palma i Eivissa. Ara ho ampliarem a Manacor, Maó i Ciutadella, per la demanda d'associacions de veïns i comerciants i altres institucions».

La Policia de proximitat és un nou concepte en seguretat que garanteix la presència constant dels agents en el entorn habitual de vida i feina del ciutadà, ja sigui per prevenir riscs com per orientar la gent pel que pugui necessitar. A Palma es posaran en marxa dues comissaries de districte i dins aquestes sis mòduls integrals de proximitat, que milloraran la qualitat del servei policíac per zones.

Als carrers de Palma sortiran a partir d'aquesta setmana 284 funcionaris, que vetlaran per una millor seguretat ciutadana. A Eivissa seran 126, a Maó 40 i a Ciutadella 18. També s'incrementarà el nombre de vehicles a cada ciutat, per complir millor els serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris