algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Almunia trenca amb tots els processos judicials del PSOE perquè són «passat»

«Tenim moltes expectatives posades en Antich», diu el secretari general socialista

90920

Almunia espera que la pròxima recepció serà com a president del Govern.

J. Morey.

El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, es va reafirmar ahir en la seva actitud de no comentar cap dels processos judicials que té oberts el seu partit des que va accedir al seu càrrec orgànic, l'any 1997. Ni tan sols parlà d'aquells que poden afectar directament l'expresident del Govern central, Felipe González, com el cas Oñaederra, en el qual el jutge Baltasar Garzón ha demanat al tribunal Suprem si pot imputar-lo. «El meu projecte és de futur i jo no perdré el temps parlant del passat», va dir lacònicament Almunia.

Més tard, en saber que González havia estat exculpat pel Suprem, considerà «lògica» aquesta decisió ja que -digué- «no conec cap jurista que hagi donat «versemblança» a la petició de Garzón. Hi ha dues raons de fons que expliquen aquest comportament polític. D'una banda, els electors, que segons Almunia, «tenen tot el dret a demanar-nos que parlem de futur». De l'altra, el Govern que presideix José María Aznar, que «en comptes de mirar cap al futur, miren una vegada i una altra cap al passat». En aquest sentit, va assenyalar que «la funció d'un polític no és ser un comentarista de les decisions dels jutges».

Almunia considera que com menys opinin els uns dels altres, millor. No va negar que s'hagi de desconèixer allò que ha passat, però s'ha de superar perquè es córrer el perill de convertir-se en «estàtues de sal». El secretari general dels socialistes espanyols era ahir a Palma, segons el president del Govern balear Francesc Antich, «per interessar-se pel funcionament del Govern de les Illes Balears». Antich va aprofitar també la recepció oficial que féu al seu secretari general per fer un repàs d'una sèrie de temes «importants per a les Illes», segons el president balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris