algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Els preus dels pisos usats baixaran en el transcurs dels pròxims tres anys

Britànics i escandinaus reactiven la seva activitat compradora d'immobles a les Illes

Els preus dels habitatges de segona mà a les Illes baixaran en els pròxims tres anys a causa dels imports excessius imposats i demanats en els darrers anys pels venedors, apuntà el president del Col·legi Professional d'Agents de la Propietat Immobiliària (API), Jesús Martínez. Mentrestant, britànics i escandinaus reactiven la seva capacitat de compra d'immobles d'alta qualitat.

Els venedors de llars usades han apujat tant els preus en aquesta segona meitat de la dècada dels noranta que l'«actual assossegament del mercat immobiliari» obligarà que molts de propietaris «venguin la seva casa molt per sota del preu establert en un inici», indicà Martínez. Tot i això, el president dels API no marcà el percentatge de minva, ja que «quasi sempre aquest tipus de transacció immobiliària es realitza de manera particular entre ofertant i demandant, sense la intermediació d'un API».

Quant a les inversions immobiliàries estrangeres, Martínez destacà que els britànics, un cop superada la recessió econòmica que patiren entre el 1991 i el 1995, tornen a adquirir immobles a les Illes. El britànic cerca propietats, principalment, al Nord de Mallorca "d'Inca cap a les badies de Pollença i Alcúdia, i a la Colònia de Sant Pere", ja que «és una localització que ha idealitzat». Això s'ha aconseguit gràcies als «documentals emesos a les televisions britàniques sobre aquests indrets, que inclouen el missatge: la zona que encara continua verge a Mallorca».

Altrament, companyies immobiliàries escandinaves es dediquen a comprar i rehabilitar immobles del centre antic de Palma. A continuació, les promocionen i les venen entre els seus compatriotes, sobretot els suecs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris