algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El Bisbat de Mallorca aixecarà una fundació a la ciutat burundesa de Rabiro

El Govern ha aprovat el projecte integral del centre, amb un pressupost de 70 milions

El Bisbat de Mallorca, amb el finançament del Govern balear, Consell Insular de Mallorca i Fons Mallorquí de Solidaritat, construirà una fundació a Rabiro (Burundi), un complex social que inclou una escola de primària, secundària i de formació professional amb especialitats en la construcció, ramaderia i agricultura, una residència per als missioners i un centre de salut.

Aquest projecte el va fer públic ahir el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, després d'explicar el viatge realitzat per visitar els missioners que treballen a Ruanda i al Burundi. La fundació de Rabiro implicarà una inversió de 70 milions de pessetes i el termini d'execució serà d'entre quatre i sis anys. Úbeda informà que el projecte integral de Rabiro ja va ser acceptat pel Govern, però ara s'han de desenvolupar els projectes parcials.

El bisbe viatjà a Àfrica acompanyat del delegat diocesà de Missions, Jaume Mas, i del president d'Apotecaris Solidaris i també capellà, Mateu Tous, amb l'objectiu «d'encoratjar els missioners que treballen en aquella zona i veure com es pot ajudar millor tant la seva tasca com ara la població de Ruanda i del Burundi».

Teodor Úbeda qualificà la situació de la zona com a «preocupant, conflictiva i difícil», a causa d'un entramat polític molt complicat i a la sangant rivalitat entre les ètnies hutus (80% de la població) i tutsis (20%). «Totes dues són pecadores i culpables perquè a les mantances hi han participat cristians», va afegir el bisbe, que denuncià la manca total de respecte pels drets humans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris