algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Els alumnes de l'Institut Politècnic queden sense calefacció a les aules

Tècnics d'Educació cerquen una solució d'urgència

Devers 200 alumnes de l'Institut Politècnic de Palma es manifestaren ahir en protesta davant la seu de la Conselleria d'Educació, de manera que el nou departament rebé la seva primera siulada des que arribà al Govern. La raó? Des de fa tres setmanes, aquest centre no pot emprar el seu sistema de calefacció, obsolet i inútil. Amb l'arribada del fred, els alumnes (acompanyats d'una part del professorat) decidiren que la situació era insostenible i es determinaren a expressar el seu malestar: després d'una concentració pacífica a les portes del centre "ubicat al passeig de Mallorca de Palma", els alumnes caminaren fins a la seu de la Conselleria, on una representació fou rebuda pel conseller Damià Pons, el director general de Planificació i Centres, Jaume Gual, i l'assessor Tomàs Martínez.

Els responsables d'Educació explicaren als delegats dels alumnes que "al marge que avui se cercarà una «solució d'urgència» que els permeti reprendre les classes" els pressuposts de l'any 2000 inclouen una partida de 75 milions de pessetes per a obres en aquest centre, l'acompliment de les quals serà accelerat de ser possible; a més recordaren que l'adequació del centre aquest estiu encara responia a les previsions de l'equip anterior... i a la direcció del institut.

El responsable del Politècnic, Tomàs Cortés, explicà a aquest diari que els informes periòdics adreçats a la Conselleria informaven de les deficiències en el sistema de calefacció "amb radiadors d'aigua encalentida per combustió de gasoli", les quals es detecten a les canonades «apedaçades» des de la seva instal·lació, uns 25 anys enrere, amb materials diversos: el director, emperò, reconegué que el centre no féu les proves preventives als mesos d'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris