algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La sobreocupació dels centres d'acollida força a allotjar deu indigents en hostals

La consellera Fernanda Caro convoca una reunió d'urgència per tractar el problema

L'Ajuntament de Palma ja ha hagut d'allotjar més de deu persones en hostals i pensions per mor de l'intens fred registrat en les passades nits, que han sobresaturat la xarxa de refugis d'acollida per als indigents. Així ho confirmà a Diari de Balears el regidor d'Acció Social de Cort, Antoni Nadal, que explicà que «el circuit d'acollida és obert a tothom i quan s'omple derivam aquestes persones de cap a hostals i pensions. No deixam absolutament a ningú que ens demani ajuda al carrer. A tots els donam allotjament i menjar i si no hi caben als nostres centres ni als de les altres institucions continuarem pagant les pensions i els hostals als indigents».

Acció Social s'ha combinat amb la Policia Local per tal que els agents derivin els indigents de cap als centres d'acollida. Segons explicaren fonts del cos policíac, «sempre que la Policia Local en té coneixement, bé per comprovació pròpia, bé a instàncies d'un veí, de l'existència d'un cas d'indigència, l'actuació pertinent és informar l'interessat sobre la xarxa de centres d'acollida als quals pot recórrer». El problema és que amb la llei amb la mà la Policia no pot traslladar ningú sense el seu vistiplau a no ser que aquesta persona es trobi en una ubicació que resulta molesta per a altres ciutadans o si existeix denúncia dels veins al respecte.

Per la seva part, la consellera de Benestar social, Fernanda Caro, ha convocat una reunió d'urgència avui al matí per crear un pla per a l'atenció d'indigents que es farà extensible a Menorca i les Pitiüses. Aquesta reunió serà participada per representants del Consell Insular de Mallorca, de l'Ajuntament de Palma, l'associació Es Refugi, la Creu Roja, la Sapiència i l'Associació Zaqueo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris