algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Un grup d'estudiants vol reproduir el Dijous Bo a Barcelona fent una torrada

El Govern hi dóna suport econòmic i l'Ajuntament hi posa els botifarrons i 25 de les polèmiques senalles

El Dijous Bo se celebrarà enguany per primera vegada a Barcelona, però almanco no amb el format de fira amb què el coneixen tots els mallorquins. I és que el nom de Dijous Bo s'ha utilitzat per denominar una trobada d'inquers que es realitzarà el proper dia 25 i que tindrà com a principal i quasi únic acte una gran torrada amb foguerons.

La festa, muntada per un grup d'estudiants inquers residents a la ciutat comtal, es durà a terme a la plaça Mañé i Flaquer, ubicada al barri de Sant Gervasi. Bernat Català i Esteve Pardo, dos dels impulsors, comentaren a DdB que «la idea que teníem era reproduir la festa del Dijous Bo però d'una forma modesta».

Els organitzadors afirmen que malgrat que la iniciativa dugui el nom de Dijous Bo, el que es pretén és fer una trobada de germanor entre els inquers que no varen poder ser a la fira d'enguany. Els joves aviat es varen moure i obtingueren el suport econòmic de l'Ajuntament del districte de Sarrià-Sant Gervasi així com del Govern balear i del Consistori inquer.

Català i Pardo mantenen que la vetlada «no és un plagi del Sant Antoni a Gràcia organitzat pels poblers ja que no hi haurà dimonis ni ximbombes. De fet, l'objectiu és promocionar Inca a Barcelona». La festa comptarà amb la participació del grup de ball de bot de l'associació Sargantana. A més, hi actuaran dos grups de rock inquers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris