algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Fageda qualifica d'«històric» l'esborrany de la carta de municipalitat

L'oposició ofereix el seu ajut per aconseguir el reconeixement de la capitalitat de Palma

El consistori palmesà presentà ahir a la societat civil l'esborrany de Carta Municipal de Palma sobre el qual començaran a treballar per tal d'aconseguir que Palma sigui de dret i de fet la capital de les Illes Balears i es beneficiï d'un tractament municipal diferenciat atenent la seva nova condició.

Fageda assegurà que «avui és un dia històric ja que presentam un projecte bell, perquè sigui debatut, aprovat pel ple d'aquest Ajuntament i remès al Govern de la Comunitat per a la seva consideració i posterior aprovació en el Parlament de les Illes als efectes de la seva elevació al rang de llei. La carta municipal és un projecte ambiciós, il·lusionant, que té com a principal objectiu aconseguir que Palma sigui cada vegada més una ciutat innovadora, generosa, solidària, participativa i oberta, no solament amb els nostres ciutadans, sinó amb la resta de pobles i ciutats de tota la geografia espanyola i d'arreu del món».

Tots els portaveus dels grups municipals destacaren la importància de la jornada. Carme Feliu (PP) explicà que «Palma es veu obligada a assumir la presència d'instal·lacions com la incineradora o l'aereoport que ens causen un seriós perjudici ecològic i mediamebiental. Per això hem de doblar els esforços municipals per tal que Palma disposi dels recursos suficients per fer possible la seva condició de capital».

L'oposició en ple brindà el seu ajut al batle per tal de discutir aquestes propostes. Roig començà amb una cita literària de Proust i explicà que «des de Cort hem de liderar el procés perquè es tracti de manera diferent el que és diferent. La capitalitat és a la fi d'un camí llarg que avui comença», i assegurà que es promourà el debat en el fòrum intern dels socialistes de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris