nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El PSOE de Calvià aprova els grans projectes de la Marina i Son Font

PP i UM votaren en contra de l'aprovació, ahir, del Pla General del municipi

76062

Nájera ha repartit llicències per fer una urbanització en sòl rústic.

J. M.

El ple del Consistori de Calvià aprovà ahir la revisió del Pla General de l'Ordenació Urbana (PGOU) amb els vots en contra del Partit Popular i d'Unió Mallorquina. La normativa, que ha patit quantioses modificacions, serà remesa al Consell Insular de Mallorca (CIM) per a la seva aprovació definitiva sense una nova exposició pública. El Pla General que regularà l'ordenament urbanístic del municipi en la pròpera dècada va ser aprovat ahir en el transcurs d'un ple extraordinari amb el suport de l'equip de Govern socialista que presideix la batlessa Margarita Nájera.

La batlessa defensà que el nou plantejament, dins de la filosofia de l'Agenda Local 21, pretén controlar el desenvolupament urbà del municipi amb criteris de sostenibilitat. Segons l'equip de Govern, el pla permetrà una millora de la qualitat de vida dels ciutadans en propiciar l'accés a l'habitatge, la defensa dels espais oberts, la millora de la qualitat ambiental dels espais urbans i la rehabilitació integral del medi ambient.

El Partit Popular en l'oposició municipal criticà la gestió urbanística que practica l'Ajuntament de Calvià i argumentà el seu vot contrari a la revisió del pla general en què vulnera la legalitat vigent. El portaveu del PP en temes urbanístics, Carlos Delgado, analitzà diferents temes del pla com la programació temporal de les llicències de construcció, el medi rural, la regulació per a la creació d'establiments turístics, el canvi d'activitats en els locals comercials o la urbanització Son Font posant l'accent més en l'aspecte jurídic i tècnic que en el polític.

Delgado afirmà que Son Font no pot passar directament de sól rústic a urbà perquè no disposa de clavegueram o de xarxa d'aigua potable i no estan la majoria de parcel·les construïdes. «S'estan carregant les lleis bestialment», manifestà l'edil popular i qualificà d'«escandalosa» l'activitat constructora en la zona. Així mateix, segons el PP, la documentació del PGOU «vulnera la llei» en pretendre regular el comerç, en què l'Ajuntament té manca de competències i a més «en no deixar defensar-se els ciutadans» que no podran presentar al·legacions en remetre's la documentació al CIM sense nova exposició pública. En aquest sentit, cal recordar que la regulació per al canvi d'activitat en els locals existents abans de l'aprovació del pla s'ha produït per part de l'equip de Govern després de l'exposició al públic de la documentació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris