cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Medi Ambient investiga abocaments de fang al port de la Colònia de Sant Jordi

La brutícia procedeix d'una obra que ha tenyit de marró l'aigua de la zona

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear està investigant uns abocaments incontrolats que es duen a terme a l'interior del port de la Colònia de Sant Jordi al municipi de ses Salines. Els abocaments són d'aigua mesclada amb fang procedents d'una obra i s'han estat realitzant durant tot el cap de setmana, cosa que ha causat que l'aigua del port agafàs un color marró.

Des de l'Ajuntament de ses Salines s'han volgut prendre mesures envers la problemàtica derivada d'aquests abocaments, de tal manera que s'ha obert un expedient d'infracció contra els responsables de l'obra. Segons explicà Antoni Bonet (UM), el delegat d'Urbanisme de ses Salines, «en aquest solar estan realitzant una excavació per tal de construir-hi uns aparcaments subterranis i com que aquesta zona formava part dels pantans del Salobrar, en el moment que es fa l'excavació s'hi filtra aigua». Així mateix, Bonet manifestà que «encara que tenim constància que els abocaments no són contaminants, consideram que s'han de paralitzar i, per aquest motiu, obrirem el corresponent expedient d'infracció urbanística».

De la seva banda, Medi Ambient s'assabentà, ahir dematí, dels abocaments arran de la comunicació d'uns veïns que foren testimonis de com l'aigua del port anava canviant de color i assolia una gamma marronenca. L'aigua d'aquesta obra és expulsada directament a una sèquia que prové directament del Salobrar i desemboca al port de la Colònia de Sant Jordi. Es tracta d'una via que fa molts d'anys serveix per evacuar l'aigua de la zona pantanosa que discorre entre les propietats de la Marquesa del Palmer.

Aquests abocaments contrasten amb el dragat del port que fa uns mesos es dugué a terme, ja que d'una banda s'està netejant a fons i de l'altra, es realitzen els abocaments que embruten el litoral de la Colònia de Sant Jordi. Medi Ambient enviarà els seus tècnics per tal de determinar si aquesta brutícia perjudica de qualque manera l'aigua del port.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris