algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El conseller Mayol proposa ajudes al sector lleter per valor de 390 milions

La resolució definitiva queda ajornada fins a una nova reunió, dijous que ve

La Conselleria d'Agricultura ha proposat als ramaders productors de llet de les Balears (Mallorca i Menorca) ajudes per valor de 390 milions. La proposta es va fer pública ahir, durant la constitució del Consell Agrari de Mallorca, que elegí Francesc Sastre, de la Unió de Cooperatives de les Balears (Ucabal), com a nou president. D'aquesta manera, es trenca el costum que el Consell Agrari sigui presidit pel conseller de torn. Precisament, Sastre rebé el passat dissabte la insígnia d'or de la Federació Espanyola de Cooperatives.

El conseller, Joan Mayol, anuncià que les ajudes arribaran a la totalitat dels ramaders. Aquestes quantitats seran proporcionals a la producció i seguiran un escalonament en funció de les inversions i modernitzacions que es realitzin. A tot això s'afegiran els beneficis procedents de la reducció de la despesa en alimentació, propiciada pel tractament unitari de ferratges, que podria ser d'unes 3 pessetes per quilo de llet.

Les ajudes seran concedides durant l'any 2000 i als productors que no arribin als 75.000 quilos anuals se'ls recomanarà adquirir més quota lletera o agrupar-se amb altres ramaders. En aquest darrer cas, les bonificacions poden ser del 50 per cent.

La proposta del conseller, que tornarà a ser debatuda passat demà dijous en una nova reunió únicament amb el sector lleter, no deixà gaire satisfets els representants de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB). Les ajudes seran una manera de compensar el sector mentre s'espera l'aplicació del pla de viabilitat elaborat per la Conselleria per garantir la rendibilitat de les explotacions lleteres. Els productors de Mallorca estan preocupats per l'anunci, per part d'Agama i de les indústries formatgeres, de fer efectiva, a partir del proper 1 de gener, una nova baixada de 2 pessetes per quilo en el preu de la llet que aquestes centrals compren als ramaders.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris