algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Huguet: «El Govern ha contemplat totes les nostres demandes, fins ara»

El rector de la Universitat illenca participà al xat de «Diari de Balears»

La independència de la Universitat envers el poder polític, el retard en l'oferta de nous estudis, la millora dels accessos al campus i les relacions de les persones que integren l'equip de Govern foren els tòpics favorits entre els visitants del xat electrònic de Diari de Balears en què el rector Llorenç Huguet respongué a preguntes (i valoracions) al llarg d'una hora. A continuació transcrivim algunes de les preguntes i respostes més interessants de la conversa.

"Té més sintonia la UIB amb el nou Govern que amb l'anterior?
"La Universitat pretén tenir la matexia sintonia amb el Govern, sigui quin sigui. Una altra cosa és que en aquest moment hi ha una disposició per resoldre tots els problemes que teníem plantejats des de fa temps: els nous edificis, els nous estudis, els accessos per carretera, el suport a la investigació...

"Ha de tenir més doblers la UIB amb el Pacte de Progrés?
"Aquest és un compromís que va assolir el president Antich en l'acte d'inauguració de curs; totes les demandes han estat contemplades en les negociacions que hem duit a terme fins ara als pressuposts de l'any 2000.

"El projecte del parc Bit sembla haver anat al no-res... excepte per la Universitat. Pagarà la pena fer-ho si cap gran indústria no vol instal·lar-s'hi?
"Sempre havíem demanat la sinèrgia entre el parc Bit i la UIB per fer un gran parc cientificotecnològic. És evident que si no hi ha indústries que s'hi instal·lin el projecte pot decaure per si mateix, però crec que aquest no serà el cas amb els nous espais ocupacionals que es deriven de la implantació de la societat de la informació.

"Quan serà possible estudiar medicina o belles arts a les Balears?
"També m'ho pregunt jo. No depèn tant de la Universitat com del Govern que ha de fer possible la impartició d'aquests estudis. El que demanam des de la UIB és que la dotació sigui suficient.

"Com és que volen dur nous estudis de multimèdia (amb unes matrícules desorbitades) i a l'abast de molt poca gent?
"Sempre hem declarat que entenem l'activitat de la UIB com un servei públic. La Llei de reforma universitària contempla la possibilitat d'estudis propis, que han de ser autofinançats. En qualsevol cas, la matrícula estava per davall de títols propis iguals d'altres universitats del nostre entorn.

"Les aules de videoconferència són poc menys que buides. És rendible el sistema de Campus Extens en aquest cas? Quin cost suposa a la UIB?
"Les aules de videoconferència tenen una demanda creixent d'utilització. La rendibilitat del sistema no la podem calcular sols en termes econòmics sinó que també hem de considerar l'oportunitat d'accedir a estudis universitaris a les altres illes. El curs passat van gaudir de formació universitària més de 1.100 eivissencs i formenterencs i més de 800 menorquins. El cost de les línies XDSI està inclòs en el conveni que té la UIB amb Telefònica a partir de pertànyer a la xarxa corporativa implementada pel Govern de les Illes Balears.

"Heu dit que voleu tornar a fer de la UIB una entitat integrada en la societat. Això passa per retornar el campus a la ciutat d'on mai no hauria d'haver sortit?
"Aquest no és el fet més important per sentir-nos inserits a la societat en general. El que volem dir amb aquesta integració és que cada cop la Universitat sigui present en tots els esdeveniments culturals, en els processos d'investigació del sector productiu de les nostres Illes, i que de cada vegada abastem més les necessitats dels nostres ciutadans amb una oferta d'estudis més àmplia. Dur algun tipus d'estudis a Palma és un debat no encetat a la UIB i i res no impedeix afrontar-lo. De totes maneres, l'edifici de la Riera i la propera rehabilitació de Can Óleo són ja espais prou importants per no sentir-nos allunyats de Palma.

"Li agrada el traçat de la nova carretera, amb just un tram de desdoblament?
"No m'agrada el traçat actual. El que nosaltres proposam és bàsicament un doble nivell a la rotonda del camí dels Reis, una ampliació del traçat amb uns vorals suficients i una entrada per un pas inferior al campus, per no interferir el trànsit que ve de Valldemossa, Esporles... Pensam que aquest traçat combinaria la seguritat del trànsit i seria respectuosa amb el medi ambient.

"És Jaume Sureda el vostre delfí?
"El rector no té delfins, però reconec els valors personals de Jaume Sureda.

"Idò, qui és el vostre delfí?
"Jo crec que no necessitaré tenir delfí. La mateixa comunitat universitària ja decidirà qui ha de ser el pròxim rector i dubt que els faci falta una indicació meva.

"Com és possible compatibilitzar a un equip de govern sensibilitats tan diferents com les de Jaume Sureda, Avel·lí Blasco o Mercè Gambús?
"No és cap problema. Des del primer moment vam dir que l'heterogeneïtat de l'equip no impedia l'homogeneïtat en la recerca d'objectius i acció de govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris