cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Nájera converteix avui en urbans més de 750 mil metres de sòl rústic

Les parcel·les i les cases il·legals de Son Font seran zona exclusiva i de luxe

L'Ajuntament de Calvià aprovarà avui, en sessió plenària extraordinària, la revisió del Pla general del municipi. El PP té previst denunciar que el nou PGOU, que ha redactat l'equip de govern de Margarita Nájera (PSOE), converteix, «de manera il·legal», un polígon de 755.012 metres quadrats classificats com a sòl rústic en urbà.

La zona, coneguda com Son Font, és un enclavament ubicat en l'àrea muntanyosa que està situada al nord del nucli urbà de Calvià. Aquest sector gaudeix d'una situació privilegiada, ja que a més de trobar-se en un espai de bellesa indiscutible ofereix unes vistes espectaculars sobre la vall i la costa.

Carlos Delgado, regidor del PP a l'oposició en el municipi calvianer, explicà a Diari de Balears que en el nou PGOU ha estat inclosa en un breu paràgraf la reordenació dels terrenys abans ressenyats. Segons Delgado, es tracta d'una maniobra de la batlessa que encalça l'objectiu d'«incentivar una nova urbanització» de manera absolutament irregular i contrària a la llei. El popular titllà d'il·legal aquesta transformació, ja que l'àrea afectada per la reordenació no compleix amb els requisits exigits per al canvi d'estat.

A canvi d'aquesta reordenació, l'Ajuntament de Calvià rebrà un solar de 45.012 metres que serà destinat inicialment a ELP (Espai Lliure Públic), però l'oposició conservadora assegura que «és una contraprestació massa baixa per a un favor tan gran, ja que els terrenys es revaloritzaran de manera espectacular», i considera que hi ha altres interessos amagats en tota aquesta operació que «en breu pensam que seran aclarits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris