algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El TSJB ha anul·lat un concurs convocat per als agents de la Policia Nacional

Interior no n'informà els sindicats de la Comissió de Personal ni tampoc no explicà la finalitat de la convocatòria

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha anul·lat el concurs general de mèrits que fou convocat, a nivell estatal, el juny de 1997 per la Direcció General de la Policia, per no haver-ne informat la Comissió de Personal del Consell de la Policia, en la qual són representats tots els sindicats d'aquesta força de seguretat.

El recurs fou presentat per un agent que està destinat a Palma. El 1997 la Direcció General de la Policia va convocar dos concursos: un mitjançant el decret de 17 de febrer, i un altre el 25 de juny d'aquell any. L'agent participà en el primer concurs per a la provisió de vacants, i sol·licità destinació a València "73 places convocades" i a Gandia "8", sense obtenir-ne cap.

En el segon concurs, la Direcció General de la Policia restringí la participació només als funcionaris de nou ingrés en l'Escala bàsica d'aquest col·lectiu policíac. En aquest cas, s'havien convocat 25 places a València i 3 a Gandia.

L'agent afectat reclamà al TSJB que declaràs nul·la la limitació de participació als nous policies en el segon concurs, per tal de poder presentar-s'hi; o bé que decretàs la il·legalitat de la resolució de juny de 1997, que implicaria també l'anul·lació del concurs.

L'advocat de l'Estat defensà que era legítim que el recurrent demanàs l'anul·lació del primer concurs, però no del segon perquè només afectava els funcionaris de nou ingrés.

El TSJB estableix la qüestió de litigi en presentar o no, per part de la Direcció General de la Policia, la possibilitat, a l'agent, de poder escollir plaça abans que les vacants siguin ofertes als funcionaris de nou ingrés.

Segons la sentència, la convocatòria acordada pel juny suposava l'assignació de llocs de feina en funció de la legislació vigent, que fixa que la seva finalitat «és la millor cobertura de les necessitats del servei»; i que només es convocava per als llocs de feina que presentin una major urgència «considerant el moviment de personal produït en el darrer concurs, i els nivells de dotació i ocupació en relació a l'actual Catàleg i efectius disponibles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris