muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Els vols entre les Illes i amb la Península no es cancel·laran per l'efecte 2000

Les companyies aèries podran realitzar anul·lacions de darrera hora sense avís previ

Els vols interns "estatals i interinsulars" no es veuran afectats en un principi per les cancel·lacions anunciades per les companyies aèries entre les 19.00 hores del dia 31 de desembre de 1999 i les 12.00 hores del migdia de l'1 de gener del 2000, segons aclarí el coordinador en cap de Supervisió i Instrucció del centre de Control i Navegació de l'aeroport de Palma, José Manuel del Pozo.

No obstant això i segons la normativa aeronàutica vigent, les aerolínies no tenen l'obligació d'informar de les possibles cancel·lacions de darrera hora a AENA (Aeroports Espanyols i Navegació Aèria), ja que «aquests vols suspesos tindrien lloc en un període de temps igual o inferior a 24 hores», puntualitzà José Manuel del Pozo. De tota manera, les companyies aèries seran les encarregades d'avisar personalment els seus clients afectats.

Tot i això, les aerolínies es deixen aquest lapse de desset hores per si ocorregués qualque tipus d'avaria relacionada amb l'efecte 2000 als aeroports. D'aquesta manera, els equips de contingència dels aeroports, dissenyats per a aquests possibles problemes, podran solucionar els desajusts i anomalies que es puguin produir.

Del Pozo llançà un missatge tranquil·litzador a tots aquells usuaris que hagin d'agafar un vol en aquestes dates: «El canvi d'any passarà desapercebut, ja que aeroports i companyies aèries ja han pres les mesures necessàries per adaptar els seus equips informàtics a l'efecte 2000».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris