algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Bojos pels bolets: tot i la nevada, més de 40 boletaires acudiren ahir a la cita

La jornada micològica del Museu de Ciències arreplega cada any més aficionats

A les nou del matí d'ahir plovia a Sóller i a la muntanya feia neu. Així i tot, amb una temperatura de menys de 7 graus, els inscrits al XII Curs per a la Identificació dels Bolets acudiren puntualment a la seva cita per dedicar la jornada a la recerca, estudi i classificació d'allò que més els apassiona: els bolets.

La presència de la neu fins a la cota dels 500 metres impedí que els boletaires es poguessin desplaçar fins a les zones més riques en espècies de la vall de Sóller, que són els alzinars de les parts més elevades de la Vall.

Tot i això, els 40 cercadors aconseguiren arreplegar en diferents punts de la Serra unes setanta espècies de bolets de tota casta, mida i color, que posteriorment estudiaren i classificaren al Museu amb l'ajuda dels experts Carles Constantino, Carolina Constantino, Josep Lleonard Siquier, Antoni Pinya i Joan Carles Salom.

Els organitzadors del curs asseguraren a Diari de Balears que, tot i la relativa varietat d'espècies que ahir aconseguiren recol·lectar, la temporada boletaire és una de les més dolentes dels darrers anys, sobretot a causa de l'adversa climatologia. Segons Carles Constantino, «ha plogut tard i quan a la fi arribaren les pluges, després tot es tornà a assecar molt ràpidament, la qual cosa ha impedit que els bolets hagin sortit en el temps que és el normal».

Malgrat això, assegura que les pluges i la neu d'aquests dies crearan la humitat adequada perquè encara surtin moltes espècies, incloses aquelles que surten amb el fred, com els fredolics, que són molt apreciats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris