algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El so de les xeremies va envair la vila

Prop de 90 músics de Mallorca, Catalunya i València participaren a la cinquena Trobada de xeremiers

L'ancestral so de la xeremia va prendre ahir els carrers de sa Pobla que s'aixecaren com un temps ho feien les viles en dies de festa; amb xeremiers.

Prop de 90 sonadors procedents de 25 municipis mallorquins així com de Catalunya i el País Valencià es varen aplegar per organitzar el que era la cinquena trobada de xeremiers i reivindicar la validesa actual d'un instrument, la xeremia, fins fa poc fermat en el passat.

Malgrat el fred, la música va espantar els niguls i la pluja, almanco durant tot el matí en què va lluir un bon sol. La sonada començà a l'Ajuntament i es traslladà fins al museu de can Planes des d'on partí la cercavila acompanyada dels Gegants Xeremiers de Palma. La volta es tancà amb una altra sonada a la plaça Major i amb un dinar de companyonia de tots els participants, durant el qual no hi faltaren les rialles i notes escampades de xeremies.

Per donar suport a aquesta engrescadora iniciativa cultural, organitzada per l'Associació Albopas, no hi faltaren les autoritats municipals encapçalades pel batle, Jaume Font, així com el conseller de Cultura del CIM, Cecili Buele. El vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, també hi va fer una ràpida visita.

A la vegada que la música transitava pels carrers de la vila, la gent, i n'hi hagué molta, es va acostar fins a l Ajuntament on s'havia muntat una petita fira de luthiers; una quinzena de fabricants artesanals d'instruments tant de l'Illa com de Catalunya presentaren algunes de les seves peces.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris