algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Jáuregui diu que l'oferta a UM és un exemple del «mercadeig polític» del PP

«La política territorial passa per l'impuls federalista», segons el dirigent socialista

El secretari de Política Autonòmica del PSOE, Ramón Jáuregui, va fer ahir en el marc de la IV Escola de Tardor del PSIB una radiografia de quina hauria de ser, al seu entendre, la política territorial del Govern espanyol. Segons Jáuregui, la solució al «mercadeig polític del PP» passa per l'impuls federalista elaborat a partir del consens entre les forces majoritàries a l'Estat i oberta a les forces nacionalistes. L'exemple utilitzat per Jáuregui per il·lustrar aquesta «política de mercadeig» va ser l'oferta econòmica de 100.000 milions de pessetes que Madrid va fer a Unió Mallorquina (UM) després del 13-J per tal que aquesta formació optàs pel pacte de govern amb l'expresident Jaume Matas en lloc de pactar amb les forces progressistes.

La política territorial estatal ha recuperat, segons Jáuregui, el «consens». Un enteniment que, segons el parer del secretari de Política Autonòmica del PSOE, han de propiciar els socialistes i el PP i «obrir-lo als nacionalistes». El consens, en qualsevol cas, tampoc no és possible sense un «model» o una «proposta» d'impuls federalista basat en el sistema de finançament, la reforma de Senat i la «recuperació de la cultura cooperativa», segons Jáuregui.

«No pot ser que el president del Govern es reuneixi amb uns presidents autonòmics i amb uns altres no», va dir el dirigent socialista. En aquest sentit, Jáuregui creu que s'ha de potenciar les «conferències de presidents autonòmics per compartir polítiques». Aquesta és l'orientació sobre la qual intentam fonamentar les bases avui aquí, va dir quant a l'Escola de Tardor dels socialistes illencs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris