algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

La Sala crearà una fundació per pagar les obres de rehabilitació del convent

Després de la restauració, es destinarà l'edifici a un centre d'investigació cultural

L'Ajuntament de Llucmajor té intenció de crear una fundació per tal de fer-se càrrec de les despeses que suposaran les obres de rehabilitació de l'edifici del convent de Son Bonaventura. El batle de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP), ha manifestat que «volem crear la Fundació del Convent que serà l'organisme que s'encarregui de sufragar el cost econòmic de les obres de restauració de l'edifici. Tenim previst que dins aquest col·lectiu hi prenguin part el Govern balear, el Consell de Mallorca, entitats bancàries, institucions benèfiques i empresaris així com particulars que vulguin prendre part del projecte».

Segons Tomàs, «la fundació serà única i exclusivament a nivell econòmic i una vegada que hagin acabat les obres aquesta institució es dispersarà».

El batle ha dit que «hem sol·licitat un estudi per part dels tècnics de planimetria per comprovar l'estat en què es troba l'edifici. Després, iniciarem el projecte de restauració i demanarem l'autorització de la Comissió de Patrimoni del Consell».

El cost de les obres de restauració encara no està estipulat però es preveu que serà elevat, «és ben possible que sobrepassi els 100 milions de pessetes però l'edifici val la pena», ha expressat Tomàs.

La intenció de l'Ajuntament és destinar aquest edifici a un centre d'investigació cultural on «es pugui trobar tota la documentació sobre la història de Mallorca però d'una manera modernitzada utilitzant una gran xarxa d'informàtica. També estam oberts que els particulars col·laborin amb l'aportació d'arxius i altres documents que puguin servir per enriquir la nostra cultura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris