cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Gesa tornà a deixar ahir 12 municipis sense electricitat durant una hora

Una avaria en un grup generador de la central del Murterar, la segona en tres dies, en fou la causa

El grup generador número 2 de la central elèctrica del Murterar, en el municipi d'Alcúdia, tornà a fallar durant l'horabaixa d'ahir, concretament a partir de les 17'45 hores. Les comarques de Llevant i del Pla foren les més afectades per l'apagada, encara que zones de Palma, Calvià, Esporles i Llucmajor també es quedaren sense llum.

Aquesta és la segona vegada en una setmana que la central del Murterar pateix una avaria que deixa sense subministrament elèctric una bona part de Mallorca. La primera va ocórrer el passat dimarts i es perllongà durant unes dues hores, aproximadament. La fallada d'ahir, afortunadament, fou molt més breu i durà entre 15 i 60 minuts, segons les zones.

En total, foren 12 els municipis afectats, en part o en la seva totalitat: Artà, Calvià, Santanyí, Pollença, Son Servera, Santa Margalida, Capdepera, Petra, Sant Llorenç, Esporles, Llucmajor i Palma. En el cas de la capital, l'apagada es limità a poc més de la barriada del Secar de la Real. Tot això, suposa, segons fonts de Gesa, un 12 per cent de la demanda i un 10 per cent del territori. Foren 12 les línies que quedaren sense subministrar electricitat.

Igual que dimarts, Gesa, en produir-se la fallada, demanà a l'aeroport de Son Sant Joan que es desconnectàs de la xarxa general per així evitar una forta demanda durant la reparació de l'avaria. Com és sabut, l'aeroport és el principal consumidor d'electricitat de l'Illa i, sempre que es registren problemes, se sol·licita a Son Sant Joan que faci servir els grups electrògens propis.

Com a hipòtesi, les mateixes fonts indicaren que l'avaria pot ser semblant a la del dimarts, és a dir, el deficient funcionament d'un ventilador d'inducció. Ahir, va ser el grup generador número 2 l'afectat, però en la primera ocasió varen ser l'1 i el 2.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris