cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Medi Ambient considera viable aportar més aigua de la dessaladora a Andratx

La batlessa denuncia que part del cabal es perd en connexions «irregulars» a Peguera

La Direcció General de Recursos Hídrics, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, no veu cap problema a incrementar el volum d'aigua de la dessaladora subministrat al municipi d'Andratx. Amb aquest objectiu, la pròxima setmana tindrà lloc una reunió del Consorci d'Aigües d'Andratx, on són representats l'Ajuntament i Recursos Hídrics.

Fonts de la Direcció General indicaren ahir que la petició de la batlessa, Margalida Moner (PP), serà estudiada; i que, en principi, no hi ha d'haver gaire problemes a augmentar el proveïment d'aigua de la planta dessaladora per al municipi d'Andratx.

Moner ha manifestat el seu interès perquè les canalitzacions de cabal de la dessaladora continuïn en mans de la Direcció General de Recursos Hídrics, i no sota gestió municipal. La batlessa expressa així la seva desconfiança en el control que hi pugui exercir l'Ajuntament de Calvià, municipi per on passen les canonades de la dessaladora abans d'arribar a Andratx.

En aquest sentit, Moner ha declarat que, durant la construcció del bulevard de Peguera, es realitzaren en aquesta població connexions irregulars a la xarxa d'aigua, que podrien afectar negativament l'abastament d'Andratx. Com es recordarà, durant la construcció del bulevard de Peguera, nucli limítrof amb el municipi d'Andratx, es renovaren nombrosos serveis, entre els quals la xarxa d'aigües. Segons Margalida Moner, aprofitant aquesta circumstància, es crearen, de manera irregular, noves connexions no previstes pels projectes elaborats i difícilment justificables. Aquesta situació perjudicaria els usuaris d'Andratx, ja que l'aigua canalitzada en la xarxa suposadament il·legal no podria arribar mai a aquest municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris