algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Medi Ambient investiga la destrucció de nius de cabot al casal de cas Marquès

EU-Els Verds i el GOB han informat que es tracta d'una espècie protegida

La Conselleria de Medi Ambient investigarà la destrucció de nius de cabot que es duen a terme al casal de cas Marquès d'Artà, a causa d'unes obres de reforma que s'hi duen a terme. El portaveu del grup municipal EU-Els Verds, Julen Adrian, i el GOB han denunciat aquesta circumstància davant el Seprona de la Guàrdia Civil i davant la direcció general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient.

Segons ha explicat Antoni Muñoz, en representació del grup ecologista, «el cabot és una espècie protegida i no es poden destruir els seus nius tant si hi ha les aus dins com si no, ja que així es desprèn de la llei Directiva del Consejo relativa a la conservació de les aus silvestres». Muñoz ha explicat que «sota els voladissos d'aquesta edificació es troba la més important colònia de nidificació de cabots d'Artà. L'any 1992, un estudi determinà que devers la meitat de la població reproductora d'aquest aucell al nucli urbà utilitzà aquest edifici per criar, en concret 113 de les 224 parelles que es reproduïren aquell any».

El 19 d'agost d'enany, el GOB es va dirigir a l'Ajuntament d'Artà per «evitar que una possible actuació sobre la façana i els voladissos de l'edifici de cas Marquès pugui afectar negativament aquesta colònia de cria de cabot». Davant aquesta informació, l'Ajuntament va acordar en comissió informativa celebrada el passat dia 6 de setembre «donar avís al propietari de cas Marquès perquè a l'hora de dur a terme les obres de reforma, tengui en compte aquestes circumstàncies i actuï en conseqüència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris