algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els batles rebutgen la pujada de taxes que pretén aplicar Cadagua

Argumenten que el servei de la concessionària del Consorci d'Aigües és cada vegada més dolent

C.VENY/ T.GARCIES. Petra.
Els batles que formen part del Consorci d'Aigües de la Mancomunitat del Pla de Mallorca rebutgen d'una manera absoluta la pujada de la tarifa de les taxes de l'aigua que vol implantar l'empresa concessionària d'aquesta entitat mancomunada Cadagua, l'empresa concessionària del Consorci d'Aigües. Aquesta societat considera que té tot el dret de revisar les tarifes i ho vol fer en funció de l'increment de l'IPC. En funció d'aquesta pujada, la quota fixa passaria de 612 pessetes a 627 pessetes. Aquest increment suposa un considerable augment dels beneficis de l'empresa que es tradueixen en un 2'3 per cent respecte dels ingressos anteriors. D'aquesta manera, Cadagua passaria a cobrar al voltant d'uns dos milions més anuals.

Els batles del Pla es neguen rotundament a pagar les noves taxes de l'aigua, perquè creuen que el servei no és l'adequat. Són els pobles més desfavorits d'aquesta comarca, Maria de la Salut i Algaida, els que han vist amb més mals ulls la pujada i de fet, han proclamat una solució urgent a la dramàtica situació que a hores d'ara estan vivint. Tal com va publicar aquest diari, Algaida està patint fortes restriccions d'aigua des del passat mes d'agost i la problemàtica no se soluciona.

Tal com ha pogut esbrinar Diari de Balears, els representants del Consorci d'Aigües tenen la intenció de presentar a Cadagua una proposta alternativa per evitar la pujada dels preus de l'aigua als pobles que pateixen els problemes derivats de la manca d'aigua, així com millorar la relació entre la qualitat i els preus dels serveis de la concessionària. Aquests batles proposen que la quota fixa tan sols augmenti sis pessetes i que el sector més afectat per les restriccions paguin els mínims.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris