algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els comerciants fan balanç positiu del Dijous Bo malgrat que el negoci no ha pujat

Molta més gent que l'any passat però amb unes vendes prou similars. Aquest és el balanç general que fan els comerciants d'Inca del Dijous Bo 99; malgrat qualificar-lo de prou positiu, no amaguen que l'afluència de visitants no va anar en consonància amb el volum de negoci. I és que des de fa un parell d'anys s'ha estabilitzat i, fins i tot, s'ha reduït la despesa que els visitants del Dijous fan als comerços inquers.

Segons es va explicar des de l'Associació de Comerciants d'Inca, el gran nombre de visitants no repercuteix sempre en un increment dels guanys, ja que en haver-hi aglomeració la gent no sol aturar-se tant als establiments comercials per comprar-hi.

Amb tot, són les tendes d'articles de pell les més beneficiades en general; i enguany ha pres molta força la venda de complements de pell, com ara guants i cinturons, gràcies a les nombroses ofertes que es varen aplicar en els preus.

Menció a part mereixen els restaurants i cellers, sobretot del centre, que varen registrar una gran activitat, sobretot pel Dijous Bo. No va passar el mateix amb el Dimecres Bo: si que molts han assenyalat que va ser més fluixet, excepte per als pubs de la zona del centre, que sí varen tenir ple fins ben entrada la matinada.

Part d'aquest estancament de les vendes s'ha atribuït a la revitalització de les tres fires anteriors al Dijous Bo, que han servit també per fer calaix de forma escalonada.

L'Associació de Comerciants ha destacat l'èxit de la mostra del mercat cobert, que va tenir una gran acceptació; i també la passarel·la Ciutat de la Pell, que consideren que ha estat un reflex immillorable de la qualitat que ofereix la indústria tradicional inquera. La regidora de Comerç, Carme Lorente, confirma que «hi ha una tendència a mantenir les vendes»; però explicà també que sovint el Dijous Bo actua com un aparador per a la gent que no compra aquell dia, però que més endavant sí que torna a fer despesa. Així, doncs, no es fa tanta caixa, però es guanyen clients de forma indirecta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris