algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Morales defensa l'autodeterminació en un acte internacional sobre Drets Humans

El president del Parlament inaugurà el seminari europeu d'immigració il·legal

Sensibilitzar la societat sobre els problemes dels inmigrants ha estat l'objectiu de la sessió inaugural del Seminari de la Unió Europea (EU), que se celebrà ahir a Palma amb l'assistència de 45 representants de lligues internacionals de Drets Humans (DH) de l'Estat espanyol, Frància, Portugal, Itàlia i el Marroc. En l'acte inaugural intervingué el president del Parlament balear, Maximilià Morales, que destacà que «els pobles neixen lliures i amb dret a l'autodeterminació»; i s'uní a les veus que demanen l'abolició de la pena de mort.

Segons explicà ahir el president de la Lliga espanyola de DH, Mauricio Maella, la reunió culminarà amb una taula rodona on es debatran els problemes d'integració dels immigrants clandestins que arriben al territori de l'Estat amb pateres; a aquesta taula han estat convidades ONG, col·legis de missèrs, Policia i organitzacions sindicals. La transcendència social de la immigració «només la pot resoldre la UE», considerà Maella; i afirmà que cal «contemplar» els immigrants que miren d'arribar amb les seves pateres però moren en el trajecte, els que arriben i són repatriats i els que aconsegueixen introduir-se al país. El DH pretèn la implicació de municipis i autoritats autonòmiques en la política general que ha d'aplicar la UE a l'àmbit del Dret.

Les jornades debatran la llei d'estrangeria que es tramita al Congrés dels Diputats i que, segons Maella, «podria contradir les directrius de la UE, més restrictives». «Nosaltres "precisà" volem que aquesta llei vagi endavant amb la seva redacció actual, perquè demanam la legalització de tots els casos; atès que consideram que la terra és per a tothom».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris