algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Antich demana a Munar que no creï «alarmes» amb la nova llei de consells

La proposta d'UM és una eina «importantíssima, però una més», diu el president

El president del l'Execuitu balear, Francesc Antich, aprofità ahir la seva compareixença posterior al Consell de Govern de cada divendres per sortir al pas a la «polèmica» mantinguda els últims dies sobre la futura llei de consells insulars i que ha protagonitzat la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

Antich va demanar «tranquil·litat» per fer front a un debat «profund» sobre un tema que està «perfectament definit» en l'acord programàtic de Govern signat pels integrants del Pacte, entre els quals es compta Unió Mallorquina (UM).

«Totes les forces del Pacte tenen la clara voluntat de donar un nou paper als consells insulars», va dir per esvair els dubtes suscitats els últims dies per Munar. Tot i això, Antich advertí que l'elaboració d'una nova llei és una «qüestió complicada» perquè fa referència a «una estructura autonòmica permanent de Comunitat Autònoma i no conjuntural».

En aquest sentit, el mandatari illenc va especificar que s'ha d'aconseguir una autonomia «que funcioni i que sigui eficaç». «No és bo que es creïn alarmes en un tema que encara que sigui prioritari necessita una negociació i tramitació feta amb tranquil·litat», va afegir Antich, qui es va comprometre a «complir els terminis fixats». «Aquest mes hi haurà el projecte», va sentenciar.

Antich veu «lògiques» les consultes fetes sobre la proposta de llei d'UM, de la qual va dir que és un «instrument de feina importantíssim, però n'és un més». El funcionament de fiscalització i control dels consells i com s'arbitren els diferents òrgans de govern són alguns dels temes claus del procés de definició legal encetat pel Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris