cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Molta de gent en el Dijous Bo, però escasses innovacions a la fira

81118

A la plaça del Bestiar hi havia mostra de races autòctones.

T.G.

La ciutat d'Inca visqué ahir la «fira més gran de Mallorca», un Dijous Bo, el darrer del mil·lenni, que es caracteritzà per les poques novetats de les mostres i exposicions però també per la gran resposta popular que tingué. Tal vegada per això l'aspecte més destacat de la jornada fou la presència del nou Govern autonòmic.

Una jornada tan assenyalada havia de ser aprofitada per inaugurar la renovada estació del tren i la nova terminal d'autobusos. Per allò de l'esperit ecologista del nou Govern, les autoritats, encapçalades pel president, Francesc Antich, desembarcaren des de Palma en tren. El president portava una completa escorta del Pacte de Progrés integrada pel vicepresident, Pere Sampol, i pels consellers Rosselló, Costa, Mayol, Caro i Alomar. També hi comparegué el batle de Palma, Joan Fageda, com també nombrosos batles de la comarca. Enmig de tot aquest trui el batle inquer, el popular Pere Rotger, feia les funcions d'amfitrió i de guia.

Malgrat la doblerada invertida pel Govern balear, la terminal de busos restarà buida per ara, ja que la majoria de transportistes, com regonegué Antich, no hi vol anar. Això sí s'ha de negociar per arribar a un acord que sembla difícil. La inauguració de les instal·lacions quedà en una simple obertura perquè ni hi hagué cinta ni discursos, i els polítics es limitaren a fer una passejada pel recinte. Després partiren xiulant cap a l'Ajuntament, on tenia lloc la recepció oficial.

Ningú no s'esperava, emperò, tenir una rebuda tan escandalosa a la Casa de la Vila, ja que als polítics els esperaven una quarantena dels bombers del Consell Insular amb pancartes, xiulos i picarols reivindicant un augment de sou i més personal als parcs. Ansiosos esperaven els bombers la presència de la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, per dedicar-li una serenata sencera de xiulades però se'n quedaren amb les ganes, ja que la presidenta no va comparèixer en tot el dia.

El tradicional recorregut d'autoritats fou més fat que en anteriors ocasions. Potser perquè era novell en la tasca, el president Antich no regalà tantes rialles, mans i abraçades com el seu antecessor. Això sí, semblava que portàs coets a les sabates perquè tan aviat es completà tot el circuit, que per primera vegada en molt de temps el dinar oficial, en el qual, per cert, no hi fou present el president, començà més o manco d'hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris