muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El TSJB anul·la una ordenança de Calvià perquè envaïa competències del Govern

L'Ajuntament, amb aquesta normativa, volia «incentivar políticament el turisme d'hivern»

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha anul·lat parcialment l'Ordenança municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per renous i vibracions de l'Ajuntament de Calvià perquè infringia l'àmbit de competències del Govern balear. El recurs fou presentat per l'Associació de Sales de Festa de Balears contra l'acord del ple celebrat el juny de 1996 pel qual s'aprovava aquesta normativa municipal.

L'article 8 d'aquesta ordenança estableix que, excepcionalment, els establiments que desenvolupin activitats de cafè-teatre, cafè-concert, pubs i bars amb activitat musical, quan pretenguin celebrar un ball, han d'obtenir una autorització complementària. A la normativa municipal s'especifica que el ball només es podria celebrar entre el termini de novembre fins a març, entre les 17 i les 22 hores. Els establiments que volguessin desenvolupar aquesta opció d'oci havien de dipositar una fiança de 50.000 pessetes i contractar una assegurança de responsabilitat civil. L'Ajuntament defensà que aquesta regulació obeïa a «incentivar el turisme d'hivern, fonamentalment el de tercera edat».

Segons la sentència, amb aquesta norma l'Ajuntament infringeix l'ordenament jurídic ja que entra dins el marc competencial de la Comunitat Autònoma, perquè «l'activitat de ball ha de ser qualificada d'acord amb la Llei 8/1995 de 30 de març i amb el decret 18/1996 de 8 de febrer que suposà l'aprovació del Reglament d'Activitats Classificades». L'ordenança fixava l'obligació de tots els establiments que volguessin acollir-se a aquesta oferta de ball a disposar d'un local totalment aïllat acústicament, a més d'instal·lar un limitador de renous per tal que els nivells de pressió acústica no sobrepassassin els límits legals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris